Jag som innehar SE*Myternas heter Josefine Hamnede och bor med min sambo och vår dotter och vår son strax utanför Påskalkavik i mysiga Småland. Vi har tillsammans ett gäng Ragdolls och en blandras vovve. Vi har även ett par katter hos underbara fodervärdar.

Jag har alltid tyckt att Ragdollkatten varit vacker och facinerande. Avelsbiten har varit min passion inom hästvärlden innan, och det har följt med mig in i mitt kattintresse. Så föll det sig som så att vi bestämde oss för att skaffa en hona för avel och möjligheten att få köpa Cleo (TACK Lena på SE*Duvemollys) dök upp. Sagt och gjort.

Tanken med min uppfödning är att ta fram friska katter med fint psyke, som är typiska för sin ras. De ska i första hand vara katter som är lämpade för sällskap. Sedan är det givetvis roligt att se katter från vår uppfödning ute på utställningar och även i avelssammanhang (ev avelskatter säljs endast till registrerade uppfödare). Vi serverar våra kissar mat från Royal Canin kompletterat med våtfoder.

Att ge sig av på utställning är både väldigt kul och väldigt givande. Man lär sig så mycket varje gång. Det är nyttigt och se och höra domarna döma sina katter (och andras). Då får man en fingervisning om man ”jobbar åt rätt håll” i sin avel. Sedan är det alltid skoj att träffa likasinnade och bara ta del av atmosfären.

Ha det fint!

Önskar Josefine